20220911 071011 2022 12 09 100008 pkdr

Over Ons

Wij zijn Johan en Isabel Boussemaere-Delanote, en samen met onze 3 dochters Aude, Clara en Yvonne leven wij op en van onze boerderij. Wij zijn inmiddels de 3de generatie die in de Oude Zeedijk de boerderij runnen.

Wij hebben de overtuiging dat ieder wezen zijn talent heeft en dat ook met het grootste gemak doet. Zo simpel het is voor een vogel om te vliegen of voor een vis om te zwemmen, zo graag staat een koe te grazen, gaat een bij nectar verzamelen, gaan uilen muizen vangen, gaan regenwormen de grond doorboren en vruchtbaar maken. Dit is hun leven, hun talent.

Bij onze omschakeling naar de biologische landbouwmethode proberen we elk van deze soorten in te zetten waar hun talent ligt. De natuur heeft het zo bedacht, al veel langer dan dat de mens bestaat. En dat werkt. Daarom is dit voor ons "het land van melk en honing"

de natuurwaarde van de grazende koe

Koeien worden vaak een negatief beeld aangemeten in de media, maar het is belangrijk om de zaken in een correct daglicht te stellen. Koeien kunnen iets wat wij niet kunnen, namelijk gras verteren. Zij heeft hiervoor speciaal vier magen. De weiden, waar ze op gaat grazen, brengen rust in de bodem zodat het bodemleven kan heropleven. De bloeiende klavers en kruiden geven voedsel aan insecten, deze zijn dan weer een voedselbron voor anderen, enz... Er lopen gemiddeld 2 koeien per hectare terwijl binnenin de grond bodemorganismen circuleren met een equivalent aan het gewicht van 8 koeien. Onze koe is dus een onderdeel van een groter geheel. Ze maakt melk, vlees, leer... van gras wat wij mensen niet kunnen verteren.
Deze melk is de bron van onze heerlijke zuivel.

20230214 bij op hazelaar